Spoštovani člani pododbora za CCSVI in MS in drugi obiskovalci naše spletne strani.

Žal vam moramo sporočiti, da v letošnjem letu Pododbor za CCSVI in MS pri DSNOS, ne bo mogel organizirati obnovitvene rehabilitacije v Centru za rehabilitacijo prof. dr. Josip Turk v Portorožu. Letošnje leto smo se še bolje pripravili, izvedli smo anketo med udeleženci OR v lanskem letu, da bi čim bolj izpolnili želje in predloge tistih, ki so se OR udeležili preko nas v lanskem letu.

Razlog zato je, v javnem razpisu za obnovitveno rehabilitacijo, ki ga je izdal Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Že v razpisu nam niso dali možnosti, da bi dobili OR, saj je bil "javni" razpis napisan na kožo samo enemu izvajalcu.

Kljub vsemu smo se javili na JAVNI razpis za OR, ki ga je izdal ZZZS, vendar smo bili zavrnjeni brez obrazložitve, brez možnosti pritožbe na javni razpis. Obrnili smo se na več državnih inštitucij, vendar do danes nismo dobili nobene obrazložitve.

Ne zdi se nam prav, da je ZZZS izdal takšen javni razpis, po drugi strani, pa nam je g. Samo Fakin izjavil, da mora tako on kot ZZZS gledati na vse bolnike enako. Pa je res tako?

Člani upravnega odbora pri Pododboru za CCSVI in MS pri DNSOS se bomo še naprej borili, da bomo dobili OR v Centru za rehabilitacijo prof. dr. Josip Turk v Portorožu. Če nas podpirate in želite povedati tudi svoje mnenje, ga napišite na strani Facebook-a - CCSVI & Multipla skleroza (klikni za povezavo).

Vseeno Vam želimo koristno OR, kjer koli jo boste imeli in Vas lepo pozdravljamo ter Vam želimo predvsem zdravo poletje.

Upravni odbor
Pododbora za CCSVI in multiplo sklerozo pri DNSOS

pri pododboru za CCSVI in MS, pri društvu na srcu operiranih Slovenije (v nadaljevanju DNSOS) in s pomočjo ambulante Medicor ter s sodelovanjem z MC Medicor – Life Class poteka v Portorožu v Centru za rehabilitacijo prof. dr. Josip Turk.

Za koga je OR in kdo jo lahko koristi?

Na obnovitveno rehabilitacijo (v nadaljevanju OR) gre lahko vsaka oseba, ki ima diagnozo multipla skleroza in ni vezana ali pogojena s članstvom v katerem koli društvu ali pododboru.

OR lahko koristi samo ena oseba z diagnozo MS in ni prenosljiva na drugo osebo (starša, moža, ženo, partnerja, prijatelja ali koga drugega), tudi ne na osebo, ki ima MS.

OR se lahko koristi samo enkrat pri ZMSS ali Pododboru za CCSVI in MS pri DNSOS. Pri obeh izvajalcih v enem leti se OR ne more koristiti.

Kako do OR?

Izpolnjeno in podpisano prijavnico, z nevrološkim izvidom (ki ni starejša od treh let) pošlješ na naslov: Ambulanta Medicor, Kotnikova 5, Center Ledina, 1000 Ljubljana. S pripisom: za obnovitveno rehabilitacijo (na kuverti).

Prijavnico lahko dobite na naši spletni strani ali pa jo vam pošljemo po pošti.

Vse dodatne informacije dobite pri Pododboru za CCSVI in MS na tel. št.: 041 510 603, po E-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na naslovu: Pododbor za CCSVI in MS pri DNSOS, Rafko Ivančič, Lastovče 5, 8000 Novo mesto.

Prosimo pa vse člane in obiskovalce naše spletne strani, če poznate koga, ki nima interneta in ne more preko le-tega priti do prijavnice, da nas pokliče na tel. št.: 041 510 603, da mu jo pošljemo preko pošte. Za pomoč se vam že v naprej zahvaljujemo.

Pododbor CCSVI in MS pri DNSOS